lördag 1 januari 2011

Året som gått..

I januari började Gustav upptäcka världen på ett helt nytt sätt. Han gick utmed möbler istället för att krypa. Och han älskade sin spegelbild över allt annat.

Eftersom jag var mammaledig tillbringades mycket tid med övriga mammor samt på öppna förskolan. Man levde i en liten bubbla. Dock väl medveten om att denna underbara tid snart skulle vara över.

I februari var det så mycket snö ute att det var svårt att ta sig fram med vagnen. Därför tillbringades mycket tid inomhus. Dock klarade vi av ett och annat besök på lekplatsen.


För att få bort all snö från Trandared kom det karavaner av lastbilar som åkte iväg med det till utkanten av stan. Ryktet säger att snön låg kvar i drivor ändå in i maj.

I mars ställde sig Gustav utan stöd för första gången. Och detta kort är verkligen taget första gången han stod själv.

Två veckor innan sin 1-års dag började Gustav gå. Han hade tagit små trevande steg redan i februari och mars, men det var nu han började gå på riktigt.

I april fyllde Gustav 1 år och det ställdes till med kalas i dagarna 3.


April var också månaden som lille Dexter föddes.

I maj upplevde Gustav djurparken ur ett helt nytt perspektiv om man jämför med föregående år. Gustav kunde gå runt själv och såg tom djuren!
Sen blev det sommar med lek och bus och värmebölja. Mamman ville dock mest ligga inne på soffan. Illamående och nygravid som jag var.


Sommaren var så varm så Gustav fick ha en liten pool på balkongen där han kunde svalka av sig emellanåt.

I augusti var det dags för mamman att börja jobba och för pappan att stanna hemma. Sorgligt med slutet på föräldraledigheten, men ack så skönt att vara ute ur bubblan för ett par månader!


Pappaledigheten tillbringades mycket i djurparken och på lekplatser. Ett och annat besök hos farfar blev det okså.

I oktober började Gustav på förskola. Det var jättekul när han väl kommit tillrätta. Han upptäckte också hur ofantligt kul man kan ha med vatten.


November och december har passerat i ett enda stort töcken. Med alldeles för många sjukdomar, för mycket jobbandes. Hämtningar och lämningar på dagis och gravidsymptom.
Därav soff- och tv-kort.
Nu välkomnar vi det nya året!

1 kommentar: